Премиерът Николай Денков коментира днешните страсти в държавата от Брюксел. Фактите

...
Премиерът Николай Денков коментира днешните страсти в държавата от Брюксел. Фактите
Коментари Харесай

Премиерът за скандала с машините: Опозицията търси повод да събори правителството

Премиерът Николай Денков разяснява днешните пристрастености в страната от Брюксел. 

Фактите са, че сега машините работят като принтери. Цялата обстановка се употребява за да се сложи под въпрос гласуването с машини. Очевидно опозицията доста желае да употребява обстановката като нов мотив, с което да се опита да събори държавното управление, добави той, представен от БГНЕС.

" Виждам някаква доктрина на конспирациите и в този отчет, само че можете ли да си визиите човек, който ще прави нещо толкоз подмолно и ще го прави пред други хора, ще го прави на запис, който е разполагаем, ще го прави по метод, по който е ясно след това, че ще се разбере защо става дума ", добави министър председателят.

Денков акцентира, че решението дали ще има машинен избор в неделя ще е напълно на Централната изборна комисия.

" Ние изпълняваме това, което от нас се чака. Създаден е кодът, кодът апропо е предпазен с пароли от трима членове на ЦИК, те са затворени. Така че без ЦИК нищо не може да се промени по машините. Затова споделям, че има доста звук без изключително наличие на това, което се показва като обвинявания ", добави министър-председателят

Припомняме, че по-рано през днешния ден Има Такъв Народ изиска ареста на заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнев, тъй като, е записал хеш кодовете на машините за гласоподаване.

„ Дойде отчет на ДАНС, от който излиза наяве, че министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините, записал ги е на телефона си, записал ги е на флашка. На тези избори не би трябвало да има нито една машина. Всички са компрометирани ”, настоя Тошко Йорданов.

По думите му софтуерът се манипулира с 2 кода и този зам.-министър има и двата кода и може да се манипулира машинният избор.

„ ПП-ДБ фалшифицират изборите, крадат машини “, упрекна той и настоя за анулация на машинното гласоподаване.

„ Това е държавен прелом. Ще извикваме ЦИК и краткотрайно изпълняващият длъжността министър-председател Мария Габриел, ще вземем решение, тъй като би трябвало да се реагира ”, сподели още Йорданов.

Реакцията на Политическа партия - Демократична България бе: " ГЕРБ губят изборите в София и други огромни градове и по тази причина дружно с Движение за права и свободи измислиха подправена вест, че се готвят операции с машините за гласоподаване. Всичко потегля от някаква митична информация на ДАНС, която е подписана от заместник-председателя на ДАНС. Най-добре е ДАНС да не се занимава с изборите. Гражданите да не се поддават на тази нова костинбродска спекулация ".

Това съобщи на ексклузивен брифинг съпредседателят на ПГ на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " Атанас Атанасов.

Не ни е боязън от книжен избор, добави Кирил Петков.

Крайното мнение е на ЦИК.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР